MANUEL TIP & OSTEOPATİ DOKTORLUĞU
DİPLOMA PROGRAMI

Daha önceki yıllarda ülkemizde seminerler ve kurslar düzenlemiş olan Maigne Manuel Tıp ekolü hocaları bu kez düzenli bir program ile İstanbul’da bulunacaklardır. Katılanların Paris Üniversitesi diploması almasını hedefleyerek organize ettiğimiz ve Türkiye Manuel Tıp Derneği tarafından da desteklenen Manuel tıp ve Osteopati Eğitim programı 2 aşamadan oluşacaktır.

Programın 1. Aşaması İstanbul’da olup, 4 Modülden oluşmaktadır:
1.Modül: 14,15,16 Şubat 2020, İstanbul
2. Modül: 8,9,10 Mayıs 2020, İstanbul
3. Modül: Eylül 2020, İstanbul
4.Modül: Aralık 2020, İstanbul

Her modülden sonra sertifikalar verilecektir. 4 modülde modernize edilmiş Maigne ekolünün temel prensipleri ve manuel tedavi tekniklerini öğretilecektir.

Eylül ve Aralık 2020’deki modüllerin kesin tarihleri Şubat 2020’de duyurulacaktır.

Programın 2.Aşaması Paris’de olup; Eğitime devam etmeyi dileyen doktorlar içindir;
İlk 4 Modülü tamamlayan hekimler Fransa’da Manuel Tıp Doktoru ünvanını almak isterlerse Paris’de Creteil Tıp Fakültesi’nde Şubat 2021’de 5 gün ve Nisan 2021’de 5 gün olmak üzere toplam 10 günlük teorik ve pratik eğitim hakkına sahip olacaklardır. Haziran 2021’de Türkçe yazılı ve pratik (Türkçe tercümeli) sınav sonrası Fransa Manuel Tıp doktorluğu diplomasını alabileceklerdir. Ayrıca Fransa’da Osteopat Doktor diploması almak isteyen hekimler 3. Yıla devam edebilirler. Şubat 2022’de 5 gün ve Nisan 2022’de 5 gün olmak üzere toplam 10 günlük teorik ve pratik eğitim ve sınav sonrası Fransa’da Osteopat Doktor ünvanını alabileceklerdir.

Bu programın en büyük avantajı program sonunda Paris Üniversitesi’nin Manuel Tıp ve Osteopati Doktoru Diplomasına sahip olmak. Fransa Üniversitesi’nden alınacak Diploma örneği de aşağıda yer almaktadır. Yer: İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Kuzey Kampüsü’dür.
Lütfen kayıt için tıklayınız; İlk Modül, Şubat 2020 Program detayları için tıklayınız; Paris Üniversitesi Diploma örneği için tıklayınız;

EĞİTMENLER

Dr. Marc Rozenblat
Paris Üniversitesi Creteil Tıp Fakültesi Ortopedik ve Osteopatik Manuel Tıp Diploma Programı Direktörü

Dr. Jean Yves Maigne
Paris Hotel Dieu Hastanesi Manuel Tıp Bölümü Şefi

Dr. Marc Perez
Paris Creteil Tıp Fakültesi Manuel Tıp Programı Eğitmeni

Dr. Giovanni Asero
Paris Creteil Tıp Fakültesi Manuel Tıp Programı Eğitmeni

Dr. Elif Gürkan
Program Koordinatörü ve Manuel Tıp Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

EĞİTİM PROGRAMI

1. MODÜL

14-15-16 Şubat 2020 (3 GÜN)
Eğitim Programı İçin Lütfen Tıklayınız.

2. MODÜL

08-09-10 Mayıs 2020 (3 GÜN)

3. MODÜL

EYLÜL 2020